DERMATOLOGIJA – PRAKTIČAN PRISTUP DVA

DERMATOLOGIJA – PRAKTIČAN PRISTUP DVA

U gradu na jednoj i jedinoj Uni koja ostavlja bez daha svojom ljepotom bili smo gosti kod Bišćana.

Ovaj put naše kolege iz J.P. Veterinarske stanice Bihać na čelu sa direktorom dr. Zekerijah Alagić su iskazali gostoprimstvo te im se u to ime i zahvaljujemo, te objavljujemo da je kolega Alagić novi član Boarda.

Naš 6. Workshop na gore navedenu temu izvanredno je pripremila Doc. dr Natalija Milčić Matić sa veterinarskog fakulteta u Beogradu, koja je na jedan izvanredan i pristupačan način obradila niz teoretskih tema ali na jedan jako praktičan način. Teme su bile vrlo interesantne i iznimno važne za veterinarsku dermatološku praksu. Prvi dio workshopa je održan u multimedijalnoj sali hotela SAFIR u Bihaću. Takođe ističemo našeg generalnog sponzora, predstavništvo za Zapadni balkan „Zoetis“ čiji je frontmen dr. Dino Haračić, koji nam je u dijelu predviđen za sponzorsko obraćanje predočio, najnovije preparate čija je upotreba namjenjena isključivo za veterinare koji se bave malom praksom. Zahvaljujemo se i drugih sponzorima: Ministarstvo P,V i Š SBK koji su Zlatni sponzor ove CE, kao i Arnika- veterina i Dechra koji su i ovaj put našli načina da podrže ovu našu CE.

Prisutni veterinari su pažljivo slušali predavače, zatim u ugodnom ambijentu ručali, a onda se zaputili u prostorije J.P. Veterinarska stanica Bihać gdje smo praktično primjenili prethodno stečena teoretska znanja na pacijentima i uspostavili odgovarajuće dijagnoze.

Učesnici workshopa su na kraju iskazali zadovoljstvo jer sa sobom nose teoretska i praktična znanja koja mogu odmah evaluirati u vlastitim veterinarskim ambulantama i klinikama u kojima rade.

I na kraju, može se reći da je BHSAVA na čelu sa svojim boardom uhvatila ritam CE, i svjesni smo da nas čekaju još tri važne CE koje smo planirali u 2019. godini.

Srdačan pozdrav iz Bihaća
BHSAVA