Sastanak predstavnika BHUVMŽ sa predstavnicima Ureda za Veterinarstvo BiH

Sastanak predstavnika BHUVMŽ sa predstavnicima Ureda za Veterinarstvo BiH

Sastanak predstavnika BHUVMŽ na čelu sa predsjednikom dr. Alen Salkić, dr. Slaven Grbić, dr. Ajdin Bašić i dr. Boris Kukolj sa predstavnicima Ureda za Veterinarstvo BiH, direktor dr. Saša Bošković, dr. Pavo Radić zamjenik i dr. Muamer Dervišević, sekretar. Radni sastanak je održan u maloj multimedijalnoj sali savremeno opremljene i uređene veterinarske stanice Dr.Salkić u Travniku. Gosti nisu krili oduševljenje i zadovoljstvo prezentacijom rada u stanici dajući visoku ocjenu za postignuti nivo organizacije i rada u ovoj veterinarskoj organizaciji iako to nije bio predmet posjete.

Na sastanku je bilo govora o aktivnostima u udruženju i mogućnostima saradnje u skladu sa našim kapacitetima kao zajedničkog djelovanja u cilju stvaranja uslova za kvalitetniji rad veterinrske struke. Također je bilo govora i o mogućnostima razvoja veterinarskog servisa u okviru uslova koje nam pruža trenutna situacija u BiH. Istaknuli smo značaj veterinarske struke koja je jedna od temeljnih u našoj državi obzirom da je proces i tehnologija kontrole namirnica životinjskog porijekla direktno pod nadzirom veterinarskog servisa i da od našeg rada i djelovanja direktno zavisi i zdravlje građana. I nije na odmet prisjetiti se da su naši građani zahvaljujući svakodnevnim kontinuiranim nadzorom veterinarskog servisa u procesu proizvodnje mlijeka, meda, mesa, jaja, sira, ribe i dr. u kontaktu svaki dan.

Dakle dragi naši sugrađani vi koji konzumirate namirnice životinjskog porijekla ste u kontaktu sa nekim od veterinarskih stručnjaka sa terena – SVAKI DAN, dok ljekaru idete samo kad morate.