KONTINUIRANA EDUKACIJA: Dermatologija-praktičan pristup

KONTINUIRANA EDUKACIJA: Dermatologija-praktičan pristup
U savremeno uređenom prostoru Multilab-a, na adresi Plane bb u Tuzli, dana 27.10.2018. godine, održan je 2. Internacionalni workshop namijenjen članovima BHSAVA-e, kao i drugim kolegama veterinarima članovima matičnih organizacija članicama FECAVA-e i WSAVA-e koje se bave malom praksom u zemljama iz kojih dolaze. Radni naslov ove kontinuirane edukacije bio je “Dermatologija – praktičan pristup”.
Predavač, po izboru predsjedništva udruženja BHSAVA, je bila dr.sci Natalija Milčić Matić, sa Veterinarskog fakulteta u Beogradu, inače član Evropske asocijacije dermatologa.
Edukacija se odvijala po planu, najprije teorijski,a zatim praktični dio, nakon čega su uručeni certifikati učesnicima.
Zahvaljujemo našim vjernim sponzorima koji su, svaki na svoj način, pomogli da se i ova edukacija uspješno realizira, a ovom prilikom posebno ističemo kompanije:
“Zoetis” – generalni sponzor, “Arnika – Veterina”,”Dechra” i “Bosna-vet”.
Kao pravi domaćini, kolektiv “MULTILAB”-a i menadžment, na čelu sa uvaženim dr. Sanelom Hodžićem, su zaslužni da su se prisutni osjećali kao u svom domu.
Primjer je to za čistu desetku – kako se  mogu  pratiti savremeni trendovi u veterinarskoj laboratorijskoj praksi i u poslovnom ambijentu koji pruža Bosna i Hercegovina.
Završetak jedne edukacije, istovremeno je za organizatora označio početak priprema za narednu, o čemu ćemo vas redovno izvještavati.
Predsjedništvo BHSAVA-e.